Anonimni hazarderji so skupnost moških in žensk, ki si delijo izkušnje, moč in upanje, da bi rešili svojo skupno težavo in pomagali drugim, da bi okrevali od obsedenosti z igrami na srečo.

Edini pogoj za pripadnost skupnosti je želja, da bi prenehali hazardirati. Anonimni hazarderji ne pobirajo nobenih članarin ali pristojbin, vzdržujejo se s pomočjo lastnih prostovoljnih prispevkov. Anonimni hazarderji niso povezani z nobeno sekto, veroizpovedjo, politično stranko, organizacijo ali ustanovo; ne želijo se vpletati v nikakršne spore; ne zagovarjajo nobenih stališč, niti jih ne zavračajo.

Naš glavni namen je, da prenehamo igrati na srečo in da pomagamo drugim neobvladljivim hazarderjem, da dosežejo vzdržnost.

Mnogi od nas si niso želeli priznati, da imajo težave z igranjem na srečo. Nihče se ne počuti rad drugačnega od svojih prijateljev. Torej ni nič čudnega, da je bilo naše kockarsko življenje polno neskončnih brezuspešnih poskusov, da bi dokazali, da lahko igramo na srečo tako kot drugi. Misel, da bomo nekega dne kar na lepem pričeli nadzorovati naše igranje, je največja obsedenost vsakega neobvladljivega hazarderja. Trdovratnost te zablode je osupljiva, saj je mnoge prignala do praga ječe, blaznosti ali smrti.

Naučili smo se, da si moramo globoko v naši notranjosti priznati, da smo neobvladljivi hazarderji. To je prvi korak našega okrevanja. Kar se kockanja tiče, se razlikujemo od drugih ljudi in se bomo vselej razlikovali. Sposobnost, da nadzorujemo naše igranje na srečo smo izgubili in zavedamo se, da si je nobeden neobvladljivi hazarder še ni pridobil nazaj. Vsakdo od nas je sem ter tja začutil, kako je nenadoma sposoben nadzirati svoje igranje. Toda, ta obdobja, ponavadi zelo kratka, so vedno peljala nazaj v čase bede in neopisljive čustvene pobitosti.

Prepričani smo, da so kockarji naše vrste v krempljih bolezni, ki nenehno napreduje. Naj preteče še toliko časa, naša bolezen se nikdar ne obrne na bolje.

Z željo, da bi srečno in lepo živeli, se potemtakem trudimo upoštevati najbolj zanesljiva priporočila, kako shajati z našimi vsakdanjimi skrbmi.